Lätt sockerkaka med smak av citron, kardemumma och vanilj

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Sockerkaka passar vid alla tillfällen! Gott och klassiskt.

Ingredienser

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljstång
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk saft från citron och citronskal
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • smör (till formen)
  • ströbröd (till formen)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljstångens ploppar vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, citronskal och saft, samt salt, och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 35 minuter. Prova med en sticka, sockerkakan är klar när stickan blir torr. Låt din sockerkaka svalna, stjälp sedan upp den på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben