Supergoda bullar Kanel/vanilj/madelmassa och kardemumma

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Mixtrade i hop ett recept på bullar. Tänkte att det får väl gå som det går. Mycket jäsning men jag lovar det är värt det... Döm om min förvåning när de blev de bästa bullarna jag någonsin ätit...

Ingredienser

  • 50 gram jäst för söta degar
  • 150 gram margarin
  • 5 dl gräddmjölk (tog mildas 3%, vispgrädde och 1,5% mjölk)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • Margarin
  • strösocker
  • kanel
  • Fyllning 2
  • margarin
  • socker
  • vaniljsocker
  • Fyllning 3
  • Margarin
  • riven mandelmassa
  • florsocker
  • kardemumma
  • Pensling
  • 1-2 ägg
  • pärlsocker eller pärlsocker och hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och ha i gräddmjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med gräddmjölken. Tillsätt salt, sirap, ägg och mjöl. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta tills degen är smidig. Gärna med maskin.
    2. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min, knåda i hop degen och låt jäsa i ca 30 min till. (Lång jäsning ska visst ge fylligare smak)
    3. Ta upp degen och dela på 2-3 bitar. Kavla ut en rektangulär platta och ha på valfri fyllning. Rulla i hop från långsidan. Skär ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar på en plåt under en bakduk. Låt jäsa igen ca 20 minuter.
    4. Pensla med ägg och ha på pärlsockret.
    5. In i ugnen 225 grader ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben