Morotskaka med kardemumma och valnötter

Serverar: 12 portioner

Typ en vanlig morotskaka, men det blir en lite extra jätte god smak med valnötterna och kardemumman.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 1 ½ dl grovt hackade valnötter
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk mald kardemumma
  • 1 msk mald kanel
  • 4 dl mjöl
  • 4 dl finrivna morötter
  • 2 ½ dl neutral olja
  • Smör till formen
  • Topping
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smält och avsvalnat smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Kakan: Vispa ägg och socker till en vit smet. Tillsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans.
    3. Blanda i morötterna och oljan. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen i ca 30-40 minuter tills den släpper från kanterna. Kontrollera att kakan är färdig genom att göra ett stickprov. Låt kakan svalna.
    4. Topping: Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen.
    5. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan serveringen. Garnera eventuellt med tunna morotsstrimlor eller färga lite kokos med röd och gul hushållsfärg och strö över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben