Morotskaka från Hummelstugan i Åre

Serverar: 15 portioner

Innehåller muskotnöt och russin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker, äkta
  • 1,5 tsk kanel
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1,5 dl olja, neutral smak, ej oliv
  • 1/2 l rivna morötter
  • 1 dl russin
  • Gasyr
  • 100 g Philadelphia cream cheese
  • 75 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner. Tillsätt rivna morötter, olja och russin. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 35 x 25 cm, och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Rör ihop glasyren, smöret måste vara rumstempererat. Bred den över kakan och gör ett vågmönster med hjälp av en gaffel.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben