Morotskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Världens godaste morotskaka med inspiration från den amerikanska kakan.

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg (vanliga ägg funkar också)
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja (matlagningsolja funkar också)
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • Crème Cheese lime Frosting (glasyren)
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  • Dekorering
  • Marsipan i färg eller
  • Marsipan och röd+grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och råriva morötter Fyll smeten i en smor och bröad kakform med löstagbar kant, 24cm i diametern. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
    2. Crème Cheese Lime Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över kakan.
    3. Dekorera med marsipan. Bara fantasin kan sätta stopp på dekoreringen.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (1)

    Lina-88 6 januari 2009

    Hej! Har också gjort den här morotskakan (har leilas piece of cake) och den är sjuukt god! Riktigt god. Kan varmt rekmendera den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben