Gyllene morotskaka

Tid: 2 timmar

Vackert gyllengul blir den här mjuka kakan tack vare grovt rivna morötter i smeten. Mycket god och saftig dessutom. Våga pröva!

Ingredienser

  • 150 g skalade morötter
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1-2 tsk pressad citronsaft
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Riv morötterna grovt. Smält smöret . låt det svalna. Vispa ägg , socker , vaniljsocker vitt och pösigt. Riv av det yttersta gula på citronen och pressa ut citronsaft. Rör ner allt i kaksmeten. Smöra och mjöla en rund form. Häll kaksmeten i formen och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Lått kakan svalna. Sikta florsocker över strax före serveringen.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben