Morotskaka med pinjenötter eller Adventskaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En god och saftig kaka som lätt görs om till en adventskaka genom att sätta till lite saffran. Man kan ju äta saffranskaka annars också, det är ju så gott.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 kuvert saffran (kan uteslutas)
  • 3 ägg
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 200 g (2-3 st ) morötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g (ca 1 dl) pinjenötter eller hackad mandel
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • Instruktioner

    Rör smör, saffran och socker pösigt. Blanda i äggen ett i taget. Rör i citronskal och saft. Skala och finriv morötterna, rör ner dem i smeten. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter. Strö över pinjenötter. Grädda kakan i 175* i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan stå i fem min. Stjälp sen upp kakan och låt den kallna. Sikta över florsocker. (Om man vill i form av en stjärna t.e.x.) Bjud ev. en klick vispad grädde eller creme fraiche till kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    8-10
    6
    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben