Fridas goda fullkornspasta med kyckling och pinjenötter

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 25 minuter

Tog det jag hade hemma och resultatet blev en väldigt god pastasås. Enkel att göra och inte alltför dyr.

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer, skurna i tärningar
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk soltorkade tomater, finhackad
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5-1 dl matlagningsgrädde (Milda mat extra 4%)
  • 1-2 msk lätt crème fraiche, franska örter
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner fullkornspasta
  • ev. philadelfiaost
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i oljan. Krydda kycklingen. Tillsätt pinjenötterna och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde, tomater och crème fraiche. Tillsätt eventuellt en klick philadelfiaost för en ännu krämigare sås. Låt puttra ett par minuter och krydda därefter. Blanda den kokta pastan med såsen och servera genast tillsammans med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben