Pangasiusfilé med kräfttäcke och pinjenötter

Serverar: 2-3 portioner

Gott gott i gott gott.

Ingredienser

  • 3 pangasiusfiléer
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (400 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk hummerfond
  • 1 knippa dill
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sås: Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar.
    2. Salta fisken lätt runt om. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Hacka dillen.
    3. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
    4. Smält smöret. Lägg i pinjenötterna och låt dem fräsa tills de får lite färg (det går fort). Ta pannan från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan förberedas.
    5. Sätt ugnen på 175°C.
    6. Fördela kräftröran över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
    7. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frucaos 16 december 2008

    Riktig bjudmat, kommenterade maken, och att fisken är billig dessutom gör ju inte ont, precis.

    sannado 24 februari 2010

    Super super gott! Rekomenderas verkligen:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben