Svamppasta med pinjenötter och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lättlagad, underbart god vegetarisk rätt som är både gluten- och laktosfri.

Ingredienser

  • Ca 14 knyten Semper Tagliatelle
  • 500 g champinjoner
  • 1 röd lök
  • 2 msk olja
  • 10-12 cocktailtomater
  • ½-1 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan (eller en matsked färsk)
  • Ca 100 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen.
    2. Skiva rödlök och champinjoner och fräs i oljan. Strö över salt, peppar och timjan efter smak. Häll över pinjenötterna (kan gärna rostas i torr stekpanna innan) och halva cocktailtomater.
    3. Stek inte tomaterna för länge, då blir det geggigt och vattnigt. Om du vill kan du röra runt den avrunna pastan i pannan någon halvminut, eller så häller du bara över svampröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben