Mangoldpaj med västerbotten och pinjenötter

God vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till kött eller skaldjur.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 100 g smör
  • 2½ dl dinkelsikt
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 500 g mangold
  • Lite smör att steka i
  • 150 g västerbottenost
  • ½ dl pinjenötter
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Smält smöret i en rymlig kastrull. Låt svalna lite. Blanda i salt och dinkelsikt och rör om. Lägg genast över degen i en pajform och tryck ut den. Det är lättast att använda knogarna. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 min. Strimla under tiden mangolden. Fräs den i lite smör tills vätskan försvunnit. Tärna västerbottenosten. Ta ut pajskalet ur ugnen. Fyll det med mangold, osttärningar och pinjenötter. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Smaksätt äggstanningen med salt och svartpeppar. Häll den över pajen och grädda i 15-20 min eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben