Adventskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Härligt saftig med saffran och kardemumma

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner avsvalnat smör, fil, finstött saffran och kardemumma. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    2. Häll den i en väl smord och bröad form, 11/2 liter.
    3. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 40 min
    8-10
    1
    4.5
    2 h
    2
    1

    Kommentarer (6)

    farmoringer 23 november 2008

    Hej. Höll ju på att glömma kommentera ditt recept. Blev så god den här kakan. Eftersom jag inte bakar så mycket så var det tur för mig....

    Lilljeppe 12 mars 2009

    Låter mumsigt värre

    tjsson65 28 november 2009

    UNDERBAR, tusen tack för receptet.

    ansocan 10 december 2010

    Verkligen jättegod!

    kuchen 6 januari 2011

    Supergod, väldigt saftig! Använde kesella gourmet istället för fil och la på lite russin som deko innan gräddning. Tack för receptet!

    FruKelly 26 november 2011

    Hade ingen kardemumma men den blev supergod! Brukar alltid göra en saffranskaka som jag är mycket nöjd med, men denna blir en favorit! Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben