Himmelsk adventskaka

Bakas i långpannan.

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk Dr. Oetker Romessens
  • Topping
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g Dr. Oetker Fruktblandning
  • 100 g Dr. Oetker Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl. Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm).
    2. Grädda i 180 grader i 15 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel. Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över.
    3. Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.
    4. Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    8-10
    6
    4
    1 h 40 min
    8-10
    1
    4.5
    2 h
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben