Himmelsk choklad- och vaniljglass

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

supergod chokladglass invirad av vanilj och fylld med små godisbitar

Ingredienser

  • 200g choklad (helst blandning av mörk och ljus)
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 vaniljstång
  • marsmallows
  • chokladgodis (ta de som du gillar men undvik sådana med för rinnig fyllning. Jag tog platta chokladbitar, choklad med kola inuti och polly
  • Instruktioner

    Blanda grädden, inte allt för hårt, utan lagom. Smält chokladen över ett vattenbad. Efter chokladen smält häller du i äggulorna och rör om tills du ser att smeten tjocknar. Tag bort kastrullen och häll sedan i ungefär 2/3 av grädden i chokladsmeten. I resterande grädde häller du i vaniljsockret och fröna från vaniljstången, ägget och blandar om. Därefter häller du i marsmallowsen och chokladgodiset i den storlek som faller dig i smaken. (Jag delade marsmallowsen till mindre delar men behöll storleken på chokladgodiset). Häll sedan i smeten i en glass låda eller annan lagom stor låda. Häll i smeten i lager och undvik att blanda för att få den fina virvlarna i glassen. Ställ in glassen i frysen i ungefär 4 timmar, sedan är det bara att njuta av den himmelska choklad- vaniljglassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kocken2011 28 mars 2010

    Det ser så gott ut, ska prova det någon dag :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben