Choklad- och ananasrutor

Serverar: 24 portioner

Från 25 år gammal Allas Veckotidning. Goda!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g margarin
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 1 burk krossad ananas
  • 75 g margarin
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Låt margarinet smälta i det kokande vattnet och rör ner det i chokladsmeten.
    2. Häll chokladsmeten i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda kakan på näst nedersta falsen i 200º i ca 20 minuter.
    3. Låt ananaskrosset rinna av. Blanda övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning.
    4. Fördela ananaskrosset över chokladkakan och bred kokossmeten ovanpå.
    5. Öka ugnsvärmen till 225º och grädda kakan ett steg högre upp i ugnen, ytterligare ca 10 minuter.
    6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lalia 7 augusti 2012

    Hur stor burk krossad ananas ska det vara

    Annras 7 augusti 2012

    Hej! Det ska vara en liten burk krossad ananas. Kram Annras

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben