Choklad- och jordgubbsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Blir extra lyxiga om man tar glasyrsmeten på toppen...

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 75 g blockchoklad
  • 10 jordgubbar
  • Ev glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 350 g florsocker
  • 4 msk smör
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa margarin och smör pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölk. Rör sedan försiktigt ner hackad choklad. Täck botten på muffinsformarna, lägg i några bitar med jordgubbar och täck sedan med mer smet. Grädda i ugnen i cirka 20 min i 200 grader. Låt svalna.
    2. För att lyxa till muffinsen ytterliggare kan man göra en glasyr . Rör samman samtliga ingredienser och smeta ut ett lager på toppen av muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben