Choklad- och pekannötbiscotti

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Detta är ett recept på en sorts skorpa kan man säga, fast med choklad i, det är mycket mumsigt till en kopp kaffe!

Ingredienser

  • 70 g pekannötter
  • 2½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk rapsolja
  • 3 stora ägg
  • Instruktioner

    1. Rosta pekannötterna i ugnen på ca. 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna och grovhacka dem. Låt ugnen stå på.
    2. Blanda ihop mjöl, socker, nötter, kakao, bakpulver och salt. Häll i oljan och rör samman. Vispa upp två av äggen och blanda det med smeten. Det är nästan lättast att knåda till en deg. Är den för torr kan man ta i lite mer ägg.
    3. Dela degen på två och rulla ut som tre limpor på en plåt, tryck till dem så de blir lite platta. Pensla med det tredje ägget. Sätt in i plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
    4. Ta ut plåten och skär limporna i lika stora delar bitar. Vänd över dem så att de ligger på sidan. Grädda i ytterligare 15 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    goldcamilla 27 mars 2008

    Mycket gott, detta receptet kommer jag att använda många gånger. Tack

    Cossimossi 19 december 2008

    Mamma Mia vilka goda biscotti!!!

    baltapele 22 november 2010

    this was yummy. even my husband liked it. thanks, Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben