Lättgjorda choklad- och jordnötscookies

Serverar: 40 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket omtyckta och lättgjorda

Ingredienser

  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl brun farin eller annat råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 gr smör
  • 2 ägg
  • 390 gr vetemjöl (6,5 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 gr salta jordnötter
  • 150 gr 70% mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda rumsvarmt smör med allt socker, gärna i matberedare, tillsätt äggen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Hacka chokladen, låt jordnötterna vara hela. Blanda alltsammans för hand, ej i maskin för då blir nötterna och chokladen för finfördelat.
    2. Dela smeten i två delar, forma 20 bollar av varje bit. Lägg på bakpappersklädd plåt ca 8-10 bitar på varje plåt, platta till bollarna lite grand, de flyter ut till dubbel storlek.
    3. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter, låt kallna på galler. Förvara kakorna i plåtburk eller frys in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben