Choklad- och mandelkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Jag gjorde denna som stora muffins och det blev klockrent!

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g margarin
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbar kant med 1-2 msk margarin och 1-2 msk Pofiber eller kokosflingor.
    2. Smält blockchoklad och margarin i ett vattenbad. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker till en pösig massa. Finhacka mandel i mixer. Blanda äggulesmeten med mandel och smält blockchoklad. vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna. Häll smeten i bakformen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (45 om man gör stora muffins). Tårtan ska vara lite kladdig inuti. Låt tårtan svalna i formen.
    4. Ta av den löstagbara kanten och låt tårtan stå kvar på botten. Serveras naturell eller med vispgrädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben