Dessa kakor kan även göras laktosfria om du använder laktosfritt smör.
Snabba, enkla att göra och dessutom väldigt goda.
Ingredienser
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl glutenfri mjölblandning
1 1/2 dl florsocker
150 g smör / margarin
100 g mandelmassa
1/2 ägg
Garnering
1/2 ägg
1/2 dl strösocker
2 tsk finstött kardemumma
Instruktioner
Lägg alla ingredienser i en matberedare.
Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget. Kör till en smidig deg.
Dela degen i två delar, forma till rullar ca 3 cm i diameter.
Lägg kallt i kylskåpet att stelna en stund.
Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över
socker/kardemummablandningen.
Skär i 1 cm tjocka skivor och grädda mitt i ugnen
på bakplåtspapper i ca 10 min. Ugn 200 grader.