Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Dessa kakor kan även göras laktosfria om du använder laktosfritt smör. Snabba, enkla att göra och dessutom väldigt goda.

Ingredienser

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl glutenfri mjölblandning
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 150 g smör / margarin
  • 100 g mandelmassa
  • 1/2 ägg
  • Garnering
  • 1/2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk finstött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Lägg i smör och mandelmassa i tärningar samt det halva ägget. Kör till en smidig deg. Dela degen i två delar, forma till rullar ca 3 cm i diameter. Lägg kallt i kylskåpet att stelna en stund.
    2. Pensla rullarna med ägget och rulla eller strö över socker/kardemummablandningen. Skär i 1 cm tjocka skivor och grädda mitt i ugnen på bakplåtspapper i ca 10 min. Ugn 200 grader.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben