Choklad- och jordnötsrutor

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsigt!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g jordnötssmör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0,75 dl kakaopulver
  • Garnering
  • 175 g mörk choklad, 70%
  • 175 g jordnötssmör
  • Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret. Blanda ner jordnötssmöret och rör till en smidig massa. Blanda ner sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
    3. Blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
    4. Klä en liten långpanna, ca. 25 x 35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
    5. Låt svalna.
    6. Garnering: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner jordnötssmör. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.Bred ut chokladblandningen på kakan. Låt stelna.
    7. Skär i rutor och garnera med jordnötter. Använd gärna saltade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben