Lättgjord Terrine
Serverar:
4-8 portioner
4 port huvudrätt eller 8 port entrérätt passar på buffébordet också.
Ingredienser
400 g köttfärs
1 gul lök
300 g bakad leverpastej
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
Instruktioner
Särr ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Mosa leverpastejen. Blanda alla ingredienser i en bunke.
Lägg smeten i en avlång form, rymd ca 1 1/2 liter.
Grädda i ugnen 1-1 1/4 tim.
Servera terrinen varm eller kall med t ex sallad och bröd, ev gelé eller cumberlandsås.
Liknande recept
Läcker terrine
4
Lättgjorda choklad- och jordnötscookies
45 min
40
Lättgjord fläskfilégryta
4
30 min
4
Min lättgjorda Palt
5
1 h 30 min
4-5
1
Lättgjord gravlaxsås
10 min
4-5
Lättgjorda kakor i formar
4.3
30 min
30
5
After Eight terrin
3
Lättgjord tiramisutårta
4.5
3
Lättgjord currykyckling i ugnen
4.8
8-10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!