Lättgjord Terrine

Serverar: 4-8 portioner

4 port huvudrätt eller 8 port entrérätt passar på buffébordet också.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 300 g bakad leverpastej
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Särr ugnen på 200 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Mosa leverpastejen. Blanda alla ingredienser i en bunke.
    3. Lägg smeten i en avlång form, rymd ca 1 1/2 liter.
    4. Grädda i ugnen 1-1 1/4 tim.
    5. Servera terrinen varm eller kall med t ex sallad och bröd, ev gelé eller cumberlandsås.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben