Lättgjord currykyckling i ugnen

Serverar: 8-10 portioner

Supergott med lite sting i smaken.

Ingredienser

  • 1,8 kg kycklingfilé
  • 1 liter grädde
  • 6 dl crème fraiche
  • 250 ml mango chutney
  • 3 st 175 grams burkar skivad svamp
  • 3 hackade gula lökar
  • 3 hackade röda paprikor
  • 2 dl chilisås
  • ½ dl sötsur chilisås
  • 1-2 tsk sambal
  • 4-5 msk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och fräs den i stekpanna tills den är genom stekt, krydda med salt och peppar. Precis innan du är färdig ska du hälla i den hackade löken och den hackade paprikan och fräsa med tills den börjar svettas.
    2. Lägg sedan allt i en ugnsfast form. Blanda då resten av alla ingredienserna utom svampen i en bunke och krydda av med hur mycket du själv vill ha i. Häll sedan i såsen över köttet. Sen brukar jag lägga svamp på halva och trycka ner den lite bara så den fortfarande syns. Jag gör så här för det finns så många som inte äter svamp.
    3. Ställ sedan i den ugnen på 225 grader i ungefär 15 minuter eller tills den har fått fin färg.
    4. Tips: Servera den gärna med bandspagetti eller wokade nudlar och en god sallad till. Något som är riktigt gott är att lägga bacon över hela formen innan den ska in i ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    aliice 29 januari 2014

    Jättegod! Det blir en väldig massa mat (vilket jag borde ha förstått när jag köpte ingredienserna). Är lite nyfiken, vilken typ av ugnsform använder du? Upplevde min långpanna som för liten, det är nog första gången någonsin ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben