Lättgjord tiramisutårta

Den var lätt och göra och jätte god.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 gelatinblad
  • ½ dl starkt kaffe
  • 2½ msk konjak
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk (250 g) mascarponeost
  • 2½ dl vispgrädde
  • Gardering
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulvret. Rör ner det i ägg smeten. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
    2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur det och låt det smälta i hett starkt kaffe. Häll i konjaken. Fördela kaffe över kakbotten.
    3. Fyllning: Vispa gulorna med sockret, vaniljsockret och macarponeosten några minuter. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner den i smeten. Bred fyllningen på botten. Ställ tårtan i frysen och låt stå minst ett par timmar.
    4. Ta ut tårtan ur frysen minst 1 timme före servering. Lägg den på ett fat medan den fortfarande är fryst. Dekorera med siktad kakao. Servera gärna med hallon det blev jätte gott till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (3)

    robbz 9 oktober 2009

    Mmmmmmm... nu saglar jag!!!! Jag ääälskar Tiramisu!!!! Tusen tack!!!

    victea 9 augusti 2011

    Helt underbar tiramisutårta, har gjort den 2 gånger och alla bara älskar den. Tack för receptet victea

    krisun 1 augusti 2013

    En fråga bara, varför gelatin? Ser det i de flesta recept på tiramisutårta, men undrar vad som händer om man skippar det...?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben