Lättgjord tårta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

En mycket smakrik och god tårta !

Ingredienser

  • 1 paket köpt tårtbotten
  • 3 dl Arla vispgrädde
  • 1 paket jordgubb- eller chokladfromage (ett lager)
  • 4-5 portioner Ekströms Vaniljkräm (vaniljsås) (ska räcka för 1 lager)
  • ca 150-200g krossad ananas
  • Dekoration
  • 1 paket svenska jordgubbar
  • 3 st kiwi
  • Resterande vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att vispa grädden, fromagen och vaniljkrämen i varsin bunke. Låt sedan stå i kylskåpet. Börja sedan med att skära jordgubbarna och kiwin efter eget tycke. (helst skivade för att lättare placera dom på tårtan) Lägg upp botten lagret av tårtbröded på tallrik och häll på vaniljkrämen. Sprid därefter krossad ananas jämt på krämen och lägg på det andra lagret av tårtbotten. Ta sedan fram fromagen och fördela jämt på brödet. Lägg på sista brödet och ta fram grädden. Fördela grädden jämt på tårtans topp och kanter. (inte för mycket grädde så det rinner av)
    2. Dekoration: Lägg på jordgubbarna och kiwin på tårtan som du själv vill. Du kan även dekorera med grädden med hjälp av ett Spritsverktyg.
    3. Ställ i kylskåpet någon halvtimma innan servering !
    4. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben