Malaj tårta

Serverar: 10 portioner

God mandel tårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 150 gr skållade och malda sötmandel
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 100 gr smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner mandel och socker. Gräddas i en form med löstagbarakanter i 175 grader i 20-25 minuter.
    2. Blanda äggulort, socker och grädde i en kastrull. Sjud krämen till den tjocknar under ständig vispning. Lägg i smöret bit för bit, rör ner vaniljsockret när krämen är kall.
    3. Garnera med vispgrädde, choklad eller dyl.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    kossan 23 november 2008

    Jättegod och smidig att göra. Tyvärr fastnade den trots att det var smörad teflon. så jag tar nog och testar med bakplåtspapper nästa gång. Smaken var jättegod. Tack

    lena4 26 december 2011

    Jättegod tårta. Fin brytning mellan kräm och grädde. En fempoängare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben