Chokladkräm till tårta

Serverar: 1 portioner

Spara äggvitorna och gör maränger på dem, barnen älskar det.

Ingredienser

  • 3 ägggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sjud försiktigt ihop äggulorna, socker och grädde i en kastrull. Ta sedan kastrullen åt sidan och blanda i smör och chokladen i bitar. Rör till en slät kräm. Låt krämen svalna.
    2. Täcker en normal stor rund tårta, ett perfekt alternativ till tårtan om man ej vill ha varken grädde eller marsipan på.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (4)

    lilas 24 januari 2009

    Hade denna kräm på en vanlig chokladtårta och det var jättegott! Följde dessutom tipset och gjorde maränger av vitorna, och visst blev barnen glada!!

    henriksbo 1 november 2009

    Jättegod chokladkräm! Roligt alternativ till grädde på tårtan och barnen älskade den! :)

    Mysbusan 16 december 2010

    Är det någon som ha några tips om vad man kan ha i mellan tårtan som passa till chokladkrämens smak?

    totto315 20 januari 2011

    SKIT GOD!:D den är helt underbar.Jag älska den 5+

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben