Den är superlätt att göra och kan ligga klar i frysen långt i förväg. Har du bråttom kan du bara låta den ligga i frysen en timme. Den ska vara riktigt kall men nästan helt tinad vid serveringen.
Ingredienser
Botten
1 gelatinblad
1/2 dl hett starkt kaffe
2 msk konjak
1 färdig tårtbotten, ca 24 cm
Fyllning
2 äggulor
1 dl strösocker
1 burk macarponeost, 250 g
2 1/2 dl mellangrädde
Garnering
2 tsk kakao
2 tsk florsocker
Instruktioner
- Botten: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt konjak.
- Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.
- Vispa äggulor, socker och mascarpone tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med folie och frys in. Ta ut tårtan ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Så enkel och så god. Har haft denna tårta som favorit i flera år. Brukar hoppa kakon och lägga på chokladkaffebönor och silverkulor
Vad händer om man hoppar över gelatinet? Eller, vad fyller det för funktion?