Tiramisutårta

Serverar: 10 portioner

Italiensk godis

Ingredienser

  • Botten
  • 1 gelatinblad
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 2 msk konjak
  • 1 färdig botten, ca 24cm
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 burk macarponeost 250 g
  • 2,5 dl mellangrädde
  • Garnering
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. 1. BOTTEN: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta upp och låt smälta i det heta kaffet. Tillsätt konjak. 2. Lägg tårtbotten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Skeda kaffeblandning jämnt över den. 3. Vispa äggulor, socker o ost tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen Täck med folie och frys in.
    2. Ta ut tårtan ca 1 timme före serv. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben