Tiramisutårta

Serverar: 16 portioner

Tid: 2 timmar

Tiramisu tårta är en någon förkortad version men smakar fortfarande tiramisu. Den är elegantare än traditionell tiramisu också.

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 125 g mjukt smör
  • 200 g socker
  • 6 ägg
  • 200 g mjöl
  • 100 g mörk choklad (minst 60% kakao)
  • 2-4 dl likör ( Baileys, amaretto)
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 75 g socker
  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl likör
  • 2 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175ºC. Smöra och bröa en tårtform om 26 cm i diameter.
    2. Smält chokladen och låt den svalna. Rör poröst smör och halva mängden av socker. Tillsätt äggulor, en i taget. Blanda i chokladen. Vispa äggvitor med resterande socker och rör tillsammans med smörsmeten. Till sist tillsätt mjöl.
    3. Häll smeten i formen och grädda botten, cirka 50 minuter i nedersta delen av ugnen.
    4. Vispa äggulorna med socker tills det är ljust och pösigt, tillsätt likör och mascarpone och rör till en mousseliknande kräm.
    5. Vispa äggvita och vispa vispgrädde också. Blanda med kräm.
    6. Skär botten i 3 delar. Lägg plastfolie på botten av tårtformen. Doppa första chokladbotten i likör och lägg den tårtformen. Bred kräm på och täckt med nästa botten. Gör samma sak med alla tre delar. Spara lite kräm till toppen
    7. Lägg tiramisutårtan i kylen i några timmar. Bred på resten av krämen innan serveringen och strö på med kakaopulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Linda-77 12 februari 2011

    Detta recept måste jag prova finns inget godare än tiramisu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben