En läcker terrine som passar på buffébordet
Serveras tillsammans med löjrom, souvasrökt ren eller rökt lax
Förbereds dagen innan den ska serveras
Ingredienser
6 medelstora kokta potatisar
1½ gelantinblad
125 g philadelphiaost
1 dl créme fraiche
50 g riven Västerbottenost
1 msk dill
1 msk gräslök
Salt
Peppar
Tillbehör
½ dl löjrom eller annan rom
Saft från ½ citron
2 msk rapsolja
Salt
Vitpeppar
8 skivor souvasrökt ren eller rökt lax
Instruktioner
- Tärna potatisen.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten cirka 10 minuter.
- Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med créme fraiche.
Hacka dill och gräslök.
Värm upp resten av osten och smält med gelantinbladen.
- Vänd i potatisen, créme fraicheblandningen, västerbottenosten, örterna.
Salt och peppra.
Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
- Finhacka rödlök och gräslök till garnering.
Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, salta och vitpeppra.
- Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. Eller rökt lax.
Servera romen till
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)