Läcker terrine

Serverar: 4 portioner

En läcker terrine som passar på buffébordet Serveras tillsammans med löjrom, souvasrökt ren eller rökt lax Förbereds dagen innan den ska serveras

Ingredienser

  • 6 medelstora kokta potatisar
  • 1½ gelantinblad
  • 125 g philadelphiaost
  • 1 dl créme fraiche
  • 50 g riven Västerbottenost
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • ½ dl löjrom eller annan rom
  • Saft från ½ citron
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 8 skivor souvasrökt ren eller rökt lax
  • Instruktioner

    1. Tärna potatisen. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten cirka 10 minuter.
    2. Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med créme fraiche. Hacka dill och gräslök. Värm upp resten av osten och smält med gelantinbladen.
    3. Vänd i potatisen, créme fraicheblandningen, västerbottenosten, örterna. Salt och peppra. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
    4. Finhacka rödlök och gräslök till garnering. Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, salta och vitpeppra.
    5. Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. Eller rökt lax. Servera romen till
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben