Läckra ostpastejer

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt att servera till soppan eller med den lätt bladsallad som förrätt.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • ca 2 dl lagrad ost, färskriven (ej parmesan)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att ta fram 4-6 riktigt små ( ca 1 ½ dl) ugnsäkra och väl smorda formar ( eller använd muffinplåt som jag brukar göra). Klipp till små rundlar av bakplåtspapper och lägg i botten på varje form.
    2. Vispa samman äggen och vetemjölet. Tillsätt mjölk och ost. Smaksätt också med en aning salt och försiktigt med vitpeppar från kvarn. Fördela smeten i formarna. Ställ formarna i en liten långpanna med bottenkyla vatten. Ställ i det hela i 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter. (De kommer resa sig som suffléer men sjunka ihop när ugnsluckan öppnas). Tag ut långpannan försiktigt, tänk på att vattnet är varmt. För en tunn böjd kniv längs innerkanten på formarna och låt sedan pastejerna svalna något innan de försiktigt tippas ur formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben