Läckra Lingongrytan

Serverar: 4 portioner

Svamp+Lingon= sant!

Ingredienser

  • 600 g färsk skinka
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 150 g minimorötter
  • 2 1/2 grädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 140 g tärnad bacon
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet lägg i skål. Blanda soja och kalvfond. Häll över köttet och rör om.
    2. Ansa svampen och dela den i lagom bitar. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs svamp, purjo och morötter i lite matfett.
    3. Fräs kötet med sin marinad ett par minuter på hög värme
    4. Blanda grädden med lingonsylt, salt, peppar och ingefära. Rör ner det i grytan. Låt allt puttra under lock ca 20 min.
    5. Rör ut mjöl med vatten och red av grytan.
    6. Fräs bacon knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över grytan. Garnera med persilja

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    monkan1 14 februari 2008

    Hej, vilken underbart god gryta detta var!! Den kommer att tillagas många gånger!!! Tusen tack!! / Monkan

    SEAbjrpn 11 april 2008

    Vilket bra recept! Skinka blir annars gärna torr.

    refflan 21 september 2008

    Åh vilken god gryta! Verkligen i mitt tycke! Högsta betyg!

    flisan79 26 april 2009

    Underbart gott! Den här grytan är vår nya söndagsgryta.. Tack!

    LinneaJkpg 18 januari 2010

    Väldigt gott! Nästa gång (ja, den lagas absolut fler gånger!) byter jag nog ut lite av dom rårörda lingonen mot färska lingon.. kanske mest för att det blir så fint! =) Supergott med ingefära också! Bacon tyckte jag var lite överflödigt. Men det är väl för att bacon inte är min favorit direkt.. En stark 4a i betyg från mig!

    christincarlsson 28 oktober 2010

    Sååååå, himla god :)

    Arnkocken 11 juni 2012

    Galet gott! Denna rätt har blivit en solklar favorit!

    Gitten33 26 augusti 2015

    Väldigt god gryta! Den har smakkombinationer som inte är vanliga, så roligt med helt ny karaktär på en rätt! Jag hoppade också över baconet, följde annars receptet helt och hållet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben