Läcker pinjenötkola

Serverar: 65 portioner

Sega godbitar med rostade pinjenötter.

Ingredienser

  • 2½ dl mellangrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 3/4 dl kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten utom nötterna i en kastrull. Värm upp under omrörning, låt smeten koka i ca 25 minuter. Smörj ett bakplåtspapper och forma det till en låda, ca 20x20 cm. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om eller vicka på pannan med jämna mellanrum så att nötterna rostas jämnt gyllenbruna. Kontrollera med termometer om smeten är färdig, den ska vara 123-124 grader. Eller gör ett kolaprov (doppa en tesked i kolasmeten. Ställ skeden i ett glas kallt vatten. Om den kalla smeten går att rulla till en kula är smeten klar). Dra kastrullen från värmen och rör ner nötterna. Häll ut smeten i formen. Ställ kallt att stelna. Skär upp den kalla och stelnade kolan i mindre bitar. Vira gärna in bitarna i smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben