Vaniljparfait är ett finare namn på hemgjord vaniljglass.
Du vispar snabbt ihop den den. Efter fyra timmars frystid kan du bjuda på god glass utan tillsatser.
Ingredienser
3 äggulor
3 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Olika smaksättningar
4 dl krossad avrunnen ananas
250 g bär och socker efter smak
100 g hackad mörk choklad
Instruktioner
Börja med att vispa grädden till ett styvt skum, helst med elvisp.
Vispa därefter äggulor med florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vänd försiktigt i den vispade grädden med en gummiskrapa.
Häll smeten i en burk och frys in i minst 4 timmar.
Parfaiten kan förvaras i frysen upp till 3 månader.
Bjud gärna bär, frukt eller varm hjortronsylt till.
Jättegod glass som gick väldigt fort och lätt att göra! Jag nöjde mig med bara vaniljsocker i smeten, men någon gång ska jag smaksätta den med något av dina förslag, det blir säkert kanongott det med. :-)
Tack för ett jättebra recept!
Sweet_Tounge18 maj 2013
Funkar det lika bra att använda socker om man inte har florsocker?
ros18 maj 2013
Jag vet inte om det blir lika bra med socker istället för florsocker
Lycka till!
ros18 maj 2013
Jag vet inte om det blir lika bra med socker som med florsocker
Lycka till!
Jättegod glass som gick väldigt fort och lätt att göra! Jag nöjde mig med bara vaniljsocker i smeten, men någon gång ska jag smaksätta den med något av dina förslag, det blir säkert kanongott det med. :-) Tack för ett jättebra recept!
Funkar det lika bra att använda socker om man inte har florsocker?
Jag vet inte om det blir lika bra med socker istället för florsocker Lycka till!
Jag vet inte om det blir lika bra med socker som med florsocker Lycka till!
Hello http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose outlet http://www.awfmmellowtouch.net/