Festlig smögensmörgås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Min favorit bland förrätter. Prova den går alltid hem.

Ingredienser

  • 4 formfranska
  • 4 ägg
  • 250 g skalade räkor
  • 1 påse blå bands festlig smögensås
  • Dill
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Koka äggen hårdkokta ca 7 minuter beroende på hur stora de är. Skiva dem sedan. Jag andvänder en äggskivare.
    2. Koka såsen efter anvisningen på påsen.
    3. Bred margarin på brödskivorna. (Skär gärna bort kanterna)
    4. Lägg sedan äggen på smörgåsen.
    5. Dela upp räkorna i 4 delar så alla får lika mycket. Lägg sedan räkorna över äggen. Spar några till garnering.
    6. Häll sedan den varma såsen över och garnera med några räkor och en dill kvist.
    7. Servera med en gång, den blir lite tråkig om den får svalna för mycket.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pling007 28 februari 2010

    Har nu provat din god räkrätt! Den "gick minsann hem här i stugan"! Smaskens! Kram och tack!

    lizzi97 2 mars 2011

    Hej!! Gillar verkligen denna smörgåsen ! Har gjort den flera gånger här hemma :D MVH Lizzie !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben