Har inte provat detta receptet-hittade det i mina receptgömmor i dagarna! Men ska inleda påsken med den här rätten, på skärtorsdag :-) Det låter ju bara så gott älskar ju rödvinssås med mmmm
Ingredienser
500 g fläskfilé
1 msk smör
salt och pepar
Hasselbackspotatis
8 medelstora potatisar
salt och vitpeppar
1 msk ströbröd
Champinjonhattar
4 medelstora champinjoner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
1 krm stött rosmarin
lite pressad citron
hackad persilja
Sås
2 1/2 dl köttbuljong
2 msk av vardera finhackad selleri, morot och lök
1 dl rödvin
1/2 krm timjan
2 tsk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 msk maizenamjöl
1 msk fransk dijonsenap
Instruktioner
- 1. Bryn hela fläskfilén, salta och peppra. Efterstek ca 15 min under lock på svag värme.
- 2. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg dem i en smord form, salta och peppra, strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader i ca 35 min.
- 3. Skär av foten på svampen, gröp ur hatten, hacka fot och det som gröpts ur hattarna. Finhacka löken och pressa vitlöksklyftan. Blanda samtliga ingredienser och fyll svamphattarna..Gratinera i ugnen ca 15-20 min - passa på när potatisen görs.
- 4. Såsen: Låt samtliga ingredienser utom mjöl och senap koka ca 20 min. Sila såsen. Rör ner mjölet och ge allt ett uppkok. Rör i senapen. Dags att avnjuta en delikat måltid : )
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nyårsmiddag
Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...
det var verkligen så gott som jag hade hoppats på! :-)