Festlig fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Har inte provat detta receptet-hittade det i mina receptgömmor i dagarna! Men ska inleda påsken med den här rätten, på skärtorsdag :-) Det låter ju bara så gott älskar ju rödvinssås med mmmm

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • salt och pepar
  • Hasselbackspotatis
  • 8 medelstora potatisar
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • Champinjonhattar
  • 4 medelstora champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 krm stött rosmarin
  • lite pressad citron
  • hackad persilja
  • Sås
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • 2 msk av vardera finhackad selleri, morot och lök
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 krm timjan
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk fransk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. 1. Bryn hela fläskfilén, salta och peppra. Efterstek ca 15 min under lock på svag värme.
    2. 2. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg dem i en smord form, salta och peppra, strö över ströbrödet. Gratinera i 225 grader i ca 35 min.
    3. 3. Skär av foten på svampen, gröp ur hatten, hacka fot och det som gröpts ur hattarna. Finhacka löken och pressa vitlöksklyftan. Blanda samtliga ingredienser och fyll svamphattarna..Gratinera i ugnen ca 15-20 min - passa på när potatisen görs.
    4. 4. Såsen: Låt samtliga ingredienser utom mjöl och senap koka ca 20 min. Sila såsen. Rör ner mjölet och ge allt ett uppkok. Rör i senapen. Dags att avnjuta en delikat måltid : )

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 21 mars 2008

    det var verkligen så gott som jag hade hoppats på! :-)

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben