Amoz festliga fläskfilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En rätt som följ med familjen i många år och som är både snabb och lätt att fixa.

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 skivade bananer
  • 1 tsk curry
  • 2-3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva filén i ca 2½ cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen och bryn dem i smör på båda sidor. Salta, peppra och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    2. Lägg bananskivorna ovanpå köttet. Blanda curry och grädde och häll över. Strö över riven ost och gratinera i 250° i ca 10 minuter mitt i ugnen.
    3. Servera med ris eller risnudlar och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben