Festlig dip med gorgonzola och päronsnaps

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Att ge bort en burk med denna dip och en knippa grissini ombundet av ett fint sidenband är en uppskattad värdinnepresent.

Ingredienser

  • 1-2 dl vispgrädde
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 msk finhackad gräslök
  • 200 g gorgonzola
  • 3 msk päronsnaps
  • 1 ½ krm paprikapulver
  • 3 msk grönpeppar i lag
  • Instruktioner

    1. Skär gorgonzolan i små bitar och lägg dem i en stor skål. Häll i vispgrädden och blanda med en stavmixer till en krämig massa.
    2. Finhacka sen gräslöken tills du har ca 3 msk. Hacka därefter den gula löken mycket fint tills du har 3 msk även av den.
    3. Rör ner löken i blandningen och tillsätt päronsnapsen och grönpepparen. Tillsätt paprikapulvret och blanda allt ordentligt.
    4. Häll dippen i en fin glasburk om du ska ge bort den, eller i en serveringsskål om du ska äta den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben