Potatisgratäng med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Potatisgratäng med gorgonzola,oliver,färsk timjan och soltorkade tomater. En rätt med sting i smaken.

Ingredienser

  • ca 1 kilo potatis
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • Timjan från en kruka
  • 12-15 svarta oliver
  • ca 100 g gorgonzola (grönmögelost)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. 1.Skala och klyfta potatisen. Varva potatis i en smord form med srimlade soltorkade tomater, hackad timjan,oliver och gorgonzola. Se till att översta lagret består mest av potatis. Krydda rikligt med salt och peppar mellan varven
    2. 2.Blanda gräddmjölken, vilket kan vara 50/50 eller om man har en svätt grädde kvar späd med mjölk till 3 dl. Pressa ner vitlöksklyftorna i gräddmjölken. Krydda med salt och peppar.
    3. 3.Häll gräddmjölken över potatisgratängen och grädda i 225 grader i 50- 60 min tills potatisen mjuknat och fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben