Gorgonzola potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Superenkel smarrig gratäng. Man kan även byta ut osten till Brie eller Camembert, beroende på vilken ost man tycker bäst om.

Ingredienser

  • 700 g kall kokt potatis
  • 300 g gorgonzola ost
  • 4 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 200 g rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 220 grader.
    2. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i en väl smord ugnsfast form. Strö salt och peppar över.
    3. Skiva gorgonzolan och lägg den över och emellan potatisen.
    4. Blanda ägg, grädde med lite salt och peppar, häll blandningen över potatisen.
    5. Strö över strimlad skinka. Grädda gratängen i ca 15-20 minuter.
    6. Inför servering, strö över hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    compe 15 november 2008

    detta var riktigt gott men kan det bli annat med en så ost i jag sätter en hel 5 på detta säger mums

    Mellanbellan 7 maj 2011

    Oj oj oj va gott! Jag längtar redan, fast magen värker, till imorgon när jag får äta resterna av denna ljuvliga gratäng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben