Smala potatisgratängen

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En god smal variant till vardags

Ingredienser

  • 375 g potatis
  • 2 morötter, skivade
  • 2-3 dl kokosmjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • ½ krm muskotnöt, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk lökpulver
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den och morötterna i skivor. Koka den på svag värme i kokosmjölk, salt, peppar och muskotnöt ca 8 minuter. Rör ner vitklök och lök och häll upp i en ugnssäker form. Strö ost över. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills potpatisen är mjuk och fått fin färg.
    2. Gratängen blir krämig och god om den får koka i mjölk. Häll sedan upp den i en form och gratinera med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evia 11 juli 2008

    Hej Det låter spännande med kokosmjölk i gratängen. När jag läste det tänkte jag att det måste bara provas, så jag återkommer med en kommentar när jag tillagat det. Ha det bra. Evia

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatis-vår viktigaste c-vitaminkälla?!
    Att äta potatis är inte det första man tänker på när det gäller att...

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben