Potatisgratäng med cantadouost

Serverar: 4-6 portioner

Ett påhitt som blev en fullträff. Gratängen blev så krämig och god.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g
  • 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 tomater
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Koka den några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Salta och peppra. Häll i grädde, mjölk, pressad vitlök , buljongtärning och cantadouosten i en kastrull. Värm så osten smälter. Häll det över potatisen. Skiva tomaterna och lägg på. Sist den rivna osten. Gratinera i ugn ca 40 minuter i 175 grader tills gratängen fått fin färg.
    2. Tips: Salta inte för mycket då buljongen också ger sälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    flabban 29 december 2008

    En jättegod potatisgratäng, fast tomaterna använde jag i en sallad som jag serverade till. Den kommer jag att laga fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Pirkko 13 april 2009

    Jättegod potatisgratäng ! Tack för receptet.

    pihal 20 september 2011

    En god gratäng serverade den till senapsbakad kyckling . Tack för ett bra recept. Jag ger en 4 i betyg.

    gustavanton 24 april 2012

    Vilken god gratäng! Den var helt suverän. Vi var tio st vid bordet som bara hade lovord att säga om den. Den kommer att stå på bordet garanterat många gånger till. Tack för att du delade med dig av detta recept. gustavanton

    Kicki8 14 januari 2016

    Mycket god gratäng. Bjöd på denna till nyårsmiddagen😊

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben