Potatisgratäng under färstäcke.

Snabbt, enkelt och nyttigt!!!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 sats köttfärssås (på ca 400 g blandfärs)
  • 2 dl riven ost (går bra med olika sorter)
  • 1-2 tomater
  • Oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Gör köttfärssåsen om du inte redan har färdig sås.
    2. Skala och skiva potatisarna i tunna skivor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver samt oregano. Häll på grädden och sätt in i ugnen i 200 grader ca 45 minuter. Om det behövs, slå över ytterligare lite grädde eller mjölk.
    3. Ta ut formen och bred över köttfärssåsen, som ska vara lite fast i konsistensen. Skiva tomaterna och lägg dem över. Strö på riven ost och sätt tillbaka i ugnen igen tills osten smält och fått fin gyllenbrun färg.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kikankola 30 mars 2009

    Detta va mycke gott. Kommer att göras fler gånger. Gjorde även en gratäng med quorn färs äftersom jag har vegaterianer i familjen. Mycke gott tyckte dom oxå..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben