Brietårta med gorgonzola och konjak

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Fylld med bl a gorgonzolakräm och konjak är denna en höjdare, endera till, eller istället för, ostbrickan.

Ingredienser

  • 1 rund brieost ca 500 g
  • 200 g gorgonzola
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g valnötskärnor
  • ½ knippa persilja
  • 2 msk konjak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Paprikaringar, röda och gula
  • Instruktioner

    1. Dela brieosten på mitten så det blir 2 tårtbottnar. Lägg överdelen på en skärbräda eller tallrik.
    2. Blanda gorgonzola och grädde med en gaffel till en smidig kräm. Hacka hälften av valnötskärnorna grovt samt hacka persiljan fint.
    3. Blanda ner nöthack, persilja och konjak i gorgonzolakrämen och smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela krämen på den undre ostbottnen och lägg den andra bottnen ovanpå, med snittytan neråt. Dekorera med hela valnötskärnor och röd och gul paprika.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    3

    Kommentarer (2)

    cathil 25 mars 2009

    Rekomenderas =0) Mellanbellan bjöd på den igår och det är en riktigt spännande kombination med smaker. Toppbetyg från mig!!!!

    SEAbjrpn 12 september 2010

    Tack för ett toppenrecept. Kram SEA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben