Brietårta med gorgonzola och konjak
Fylld med bl a gorgonzolakräm och konjak är denna en höjdare, endera till, eller istället för, ostbrickan.
Ingredienser
1 rund brieost ca 500 g
200 g gorgonzola
½ dl vispgrädde
100 g valnötskärnor
½ knippa persilja
2 msk konjak
Salt
Svartpeppar
Garnering
Paprikaringar, röda och gula
Instruktioner
- Dela brieosten på mitten så det blir 2 tårtbottnar. Lägg överdelen på en skärbräda eller tallrik.
- Blanda gorgonzola och grädde med en gaffel till en smidig kräm.
Hacka hälften av valnötskärnorna grovt samt hacka persiljan fint.
- Blanda ner nöthack, persilja och konjak i gorgonzolakrämen och smaka av med salt och peppar.
- Fördela krämen på den undre ostbottnen och lägg den andra bottnen ovanpå, med snittytan neråt.
Dekorera med hela valnötskärnor och röd och gul paprika.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Rekomenderas =0) Mellanbellan bjöd på den igår och det är en riktigt spännande kombination med smaker. Toppbetyg från mig!!!!
Tack för ett toppenrecept. Kram SEA