Moccamousse med konjak

Serverar: 4 portioner

Smaskig mousse som du kan göra på morgonen och servera till kvällen.

Ingredienser

  • 50 g mörk blockchoklad
  • 2 msk konjak
  • 2 msk snabbkaffe
  • 1 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen i en kastrull tillsammans med konjak och pulverkaffe. Värmen ska vara svag, rör försiktigt hela tiden. Ta kastrullen av värmen. Rör ner äggulan och florsockret. Vispa grädden tjock, dock inte för tjock. Rör försiktigt ner choklad-kaffeblandningen i grädden.
    2. Slå upp moussen i portionskoppar eller i en glasskål och låt stå kallt i minst en timme, men inte längre än en dag.
    3. Pudra över lite kaffepulver eller riven blockchoklad strax innan servering.
    4. Tips: Byt ut hälften av konjaken i chokladen mot Kahlúa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben