Färserade grönpepparbiffar - en passande helgmiddag.
Ingredienser
Färs
500 g extra prima nötfärs
3 ägg
2 msk skorpmjöl
4 msk vätska, t ex en blandning av rödvin och grädde
2 buljongtärningar, krossade och lösta i minsta möjliga mängd vatten
Drygt ½ dl finhackad gul lök
1½ msk finhackad grönpeppar
½ tsk salt
½ tsk kinesisk soja
Smör
Sås
1½ msk hel grönpeppar
1 msk smör
1 msk kinesisk soja
1½ msk gräddfil
2 dl vispgrädde
Salt
Ev 1 msk konjak
En rejäl klyfta citron
Gudomligt gott & jag är inte ens religös!!! Använde Bong kalvfond istället för buljongtärningar. Fuskade & la inte biffarna i ugnen utan på ett fat bredvid. När såsen var klar la jag i biffarna öste över sås å vände dem en gång också & lät de mysa i såsen en stund. Synd att 5 stjärnor är full poäng denna rätt hade ju lätt kunna få 5+++++
Lika gott andra gången, detta är verkligen ett sanslöst bra recept, sped det till en jobbarkompis idag åxå. Palandri Estate Shiraz 2004 (nr 6572) 99:- från Australien till gjorde inte saken sämre.....