Café brûlot, kaffe och konjak

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

När du är halvt ihjälfrusen, är detta en delikat räddning:-)

Ingredienser

  • 8 cl konjak
  • 1 kanelstång
  • Rivet skal från ½ citron
  • Rivet skal från ½ apelsin
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk strösocker
  • ½ liter starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Brygg kaffet och häll under tiden konjaken i en kastrull och tillsätt en kanelstång i bitar, citrusskalen och kryddnejlikorna. Hetta upp men låt ej koka. Tillsätt sockret och rör om tills det smält.
    2. Vispa grädden men inte allt för hårt.
    3. Häll kaffet i muggarna och sila sen bort kryddorna från konjaken och dela försiktigt upp den i de 4 kaffemuggarna. Toppa med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben