Plommonkaka med nötter o konjak

Julig plommonkaka från Finland

Ingredienser

  • 150 g torkade plommon
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl konjak
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    Hacka plommon och hasselnötter och slå över konjaken. Låt dra minst en timme, helst över natten. Rör om då och då. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten växelvis med grädden. Grädda i en smord och bröad form längst ner i ugnen, ca 50 min 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben