Choklad & nöt brownie

Otroligt goda, kan äta dem direkt från frysen lika goda då med.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 3/4 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad på svag värme. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet. Lägg ett bakpapper i en ungsform ca 20x25 cm. Häll i smeten och strö över choklad, nötter och mandel. Grädda mitt i ugnen 25 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt svalna helt i formen. Ha den kallt tills servering helst under natten, då den blir seg och godare. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben